Rólunk

Katlan Tóni portré

ALAPÍTÓNK

Novotny Antal lassan 40 éve szakács tanulóként szeretett bele a gasztronómiába. Antal nem mindennapi vendéglátós. Egyesíti magában a legjobb kocsmárosok vendégszeretetét, Benedek Elek történetmesélő képességét és népdalgyűjtőink őszinte kíváncsiságát. Egész pályafutása alatt fontosnak tartotta, hogy ne csupán ételt adjon az embereknek, hanem meg is próbálja felszítani az érdeklődést is közös értékeink és gasztrokulturális gyökereink iránt,  mindezt végtelen szeretettel és humorral fűszerezve teszi. A NOVO Kultúrkonyha mai formája természetes folytatása, összegzése eddigi munkájának. Antal tudja, hogy mit szeretne adni: minőségi vendéglátást, szakértő cateringet, modern köntösbe öltöztetett, újragondolt, de hagyományos ételeket,  és mellé kultúrát… Átadni történeteket gasztronómiáról, amiken keresztül mindenki felfedezheti Közép-Európa legfinomabb fogásait, és éppen aktuális asztaltársasága felemelő közösségét.

TÖRTÉNETÜNK

Novotny Antal megszületett. Talán itt kezdődik a mi történetünk. Tóni ugyanis az alapító, akinek olthatatlan kíváncsisága, páratlan humora és éghetetlen emberszeretete fűti és viszi előre ezt a munkát. 23 éves korában csöppent bele a fesztivál catering világába. 2001-ben Katlan Tóni Konyhája néven elindult különleges szemléletű, egyedi értékek mentén működő vendéglátó vállalkozása, ami olyan gyorsan ismertté vált, hogy a következő évben fel is kérték a Hagyományok Háza büféjének üzemeltetésére. A catering csapat azóta is megingathatatlan kapcsolatot, mondhatni szoros barátságot ápol a Hagyományok Háza profi csapatával, a csodálatos épület pedig emlékezetes rendezvényeknek ad otthont, ahol öröm a vendéglátás és nagyszerűen illeszkednek a Kárpát-medence ételkülönlegességei.

01

„2011-ben találtam rá az Anna malomra Veresegyházon. Az épület szerelem volt első látásra és már akkor látszott, itt nem csak konyha lesz! 

Új élet kezdődött akkor, amikor nagyot álmodtam és amellett, hogy új konyhát béreltem a catering üzletágnak, végül ugyanazon a helyen éttermet is nyitottunk.

02

2012 március 8-án megnyitottuk a „Katlan Tóni Vendéglője a Malomhoz” éttermünket, mely gyorsan terjedő jó hírével az ország számos, távoli pontjáról is rendszeres látogatókat fogadhatott.

Számtalan rendezvény, koncert, intim hangulatú esküvő, hangosan kacagó vendég. Nagy ölelések, dicsérő szavak, finom italok és tiszta szívvel készített ételek, valamint egy csodálatos, összetartó és elhivatott csapat, számos nagyszerű szakemberrel.

A csapat, ami az évek során az újabbnál újabb ötletek és kihívások számával együtt nagyra nőtt, fejlődött. Sajnos 2020-ban a világ nagy kihívásokkal nézett szembe, mely a vendéglátást is alapjaiban rengette meg. Éttermünket 2022. októberében bezártuk.

03

Ezek után visszatértünk a gyökereinkhez. Ismét fesztiválokon dolgoztunk, de most már egy új koncepcióval. Megalkottunk egy kenyérillatú ZIL gépkocsit, amivel egyszerű, de tökéletes ételt kínáltunk: frissen sült kenyeret és habkönnyű kolbászt házi szószokkal.

Sok-sok ember, és egy nagy cég irányítása után újra a két kezünkkel, keményen, de szívünkben örömmel dolgoztunk. Pakoltunk, nevettünk és együtt éltünk a vendégekkel. Rájöttünk, hogy többé nem akarjuk elveszíteni ezt az érzést.

04

A felismerésünk alapján újraalkottuk üzletágainkat, hogy ne veszítsük szem elől azt, amit a legjobban szeretünk. 2023-ban új projektekkel, a konyhaművészet, az ételek és vendégeink felé támasztott alázattal és szeretettel megújulva hoztuk létra a NOVO Kultúrkonyhát.

Belegyúrtuk az elmúlt 30 év tapasztalatát, örömét és bánatát és ma minden eddiginél jobban hisszük már, hogy létezik és szükség van gondoskodó vendéglátásra.

Erre pedig nemcsak egy “kőszínházban” van lehetőség, hanem bárhol, bármikor, bármilyen körülmények között…