Petőfi, Arany és Bajza kedvenc ételeiből készítettünk szendvicseket

Milyen lenne ma Petőfi Sándor kedvenc szendvicse? Na és mi van Arany Jánossal? Volt-e vegetáriánus forradalmár? Neki mi ízlene?

Otthon elkészíthető finomságokat ajánlunk nektek Novotny Antal segítségével. Forradalmárjaink kedvenceit dolgozzuk fel modern köntösben, és tesszük közzé a receptet, hogy bárki eljuthasson a gyomrán keresztül nagy költőink vágyaiig.

A szendvicseket bägelben álmodtuk meg, ami elsőre talán koridegennek tűnik, de azért gondoljuk meg, hogy a buci lengyel-zsidó gyökerei jól egybevágnak azzal, hogy az 1848-as forradalomban ez a két nemzetiség is bőven kivette a részét.

PETROVICS B@GEL

Petőfi Sándorról tudjuk, hogy kifejezetten rajongott a füstölt szárazkolbászért. Nem is csoda: édesapja mészárosmester volt.

A feladat nem volt kevesebb, mint egy trendi bägelt készíteni ebből a fő alapanyagból.

Mi egy rilettet készítettünk kolbászból, ami lággyá, és kezelhetővé tette a szendvicset. Persze kellett mellég valami finom krémesség, így egy remuládot is megálmodtunk. A ropogós érzésért tettünk bele házi roppanós hagymát, mellé fermentált hagymát és bébispenótot is.

Ha érdekel a recept, itt letöltheted.

ARANY B@GEL

Arany János kedvence a csirkepaprikás volt, túrós csuszával. De vajon hogy lesz ebből az ételből modern szendvics?

A csirkepaprikást jó sűrű lével készítettük el, és utólag tettük mellé a tejfölt, majd az egészet turmixba – pontosabban mi thermomixbe – tettük. Ebből, mint fő alapanyagból így egy rilettet készítettünk, és minden e mellé jött kiegészítésként.

Rukkolát, savanyú uborkát és aszalt paradicsomot tettünk mellé, valamint juhtúró falatkákkal vittük be a képbe a túrós csusza élményét.

Ha érdekel a recept, itt letöltheted.

BAJZA B@GEL

Bajza József inkább a tollával, semmit a fegyverrel harcolt, ennek ellenére őt is üldözték a forradalom leverése után. Kedvence a mindenféle zöldség és gyümölcs volt, sőt, szinte csak azt evett.

Ebből álmodtuk meg ezt a bägelt, amiben salátalevél, házi hummusz, gyöngyhagyma, római kömény, pirított tökmag, sós csalánpesztó viszi a prímet, egymással versengve.

Gondolod, hogy nehéz megalkotni? Mi nem gondoljuk.

Ha érdekel a recept, itt letöltheted.

Videón a szendvicsek „összeszerelése”:

Hasonló cikkek