Mit szeretünk a NOVO Kultúrkonyhában, és miért különbözünk másoktól?

Hogy miből áll A NOVO Kultúrkonyha? Három fő területből: NOVO Catering, NOVO Fesztivál és NOVO Popup. Az első kettő érthető, a harmadikat elmagyarázzuk: minden ide tartozik, ami különös, őrült, formabontó és álomszerű. Mivel mi megtehetjük, hogy több figyelmet szentelünk az ügyfelekre – nálunk NINCS ÉS NEM IS LESZ FUTÓSZALAG –, simán belefér, hogy különleges kéréseket, helyszíneket, ötleteket valósítunk meg.

Hogy mit szeretünk csinálni? Mitől érezzük teljesnek magunkat, és hogyan tudunk segíteni, hogy mások is érezzék ezt az „egészséget”? Ebben a posztban erről mesélünk nektek.

A boldogság ragályos. Könnyen elkaphatja bárki. Próbáljátok ki. Üljetek csak le a Mikulás mellé. Nála boldogabb ember nincs, hiszen rengeteget ad és kap egyetlen napon, miközben a többi napon pihen. Mi más munka-pihenés arányt, de ugyanazt az intenzív odafigyelést és profi kiszolgálást szeretnénk továbbra is nyújtani céges rendezvényeken, konferenciákon, sajtótájékoztatón, előadáson, díjátadón, fogadáson, ünnepi rendezvényen. Tudjuk, mikre kell figyelni, és büszkék vagyunk rá, hogy mindig megelőztük a problémákat, és nem kijavítottuk azokat.

Legendás catering cég leszünk. És nem azért, mert bármit elvállalunk. Sőt. Éppen azért, mert csak azt vállaljuk el, ahol meg tud jelenni a gondoskodás.  Ahogyan együtt vagyunk, várunk, nevetünk, és végül befogadjuk az ételt: ez egy szent folyamat. Ennek muszáj mindig ott lennie közöttünk.

Fesztiválok

Egyrészt a ZIL-lel járjuk az országot, fesztiválokon megkóstolhatjátok, mit tudunk a gasztronómia szűk, de annál ütősebb Kolbász & Kenyér határain belül. A szelfimágnes teherautóval pedig már családi rendezvényeket is látogatunk, így találkozhatunk akár a ti saját kertetekben is.

Céges reggelik

Arról miért kell beszélni? Azért, mert sok esetben nem csináljuk jól. Mindenki tudja, hogy a reggeli, ahogy a céges kávézás is, fontos esemény. Körüllengi egy pillanatnyi béke, ahol a problémákat nem a hasban érezzük, hanem magunkon kívül. Ahogyan kell.

A mi reggelijeink pedig arról szólnak, hogy a problémák egy pillanatra olyan picik lesznek, mint a lefőtt kávé gőzében a füstnek látszó cseppek.

Ezek az alkalmak segítettek már több magyar cégnek, köztük egy informatikainak is – ez nagy siker -, hogy a dolgozók a megszokott home office után végre bejöjjenek az irodába, és együtt alkossanak. Szemtől szembe beszéljenek. És nyilván nem azért tudtuk becsábítani őket, mert van kávé. Otthon is van.

De azt a kávét NEM Antal főzi.

Azt a kávét NEM a világ talán egyetlen kerekeken guruló La Marzocco Linea kávégépével készítették.

Ahhoz NEM jártak Gizus házi sütijei. És Antal mennyei szendvicskrémjei.

Amellé MELLÉ jár hárompercenként egy új történet, mesemondó alapítónk bajsza alól.

Amellé nem jár egy fél másodpernyi csend, amikor mindenki rájön: jó itt.

Csapatépítők

A csapatépítő nagyon izgalmas műfaj: többnek kell lennie, mint a közös nevetés – de az is elengedhetetlen része -, de kevesebbnek, mint egy kötelező program.

Jó itt. Ezt kell éreznie mindenkinek. És ennek megteremtése egy hagyományos cégnek szinte lehetetlen. Mert nem szólítják meg azokat az erőket, amiket mi megszólítunk: a történetek, a szívélyesség, és a komolyan vett vendégség teremtő erejét.

A leglehetetlenebb helyszíneken képesek vagyunk kivonulni a leglehetetlenebb kívánságok szerint, és egy közös főzés, izgalmas és kreatív feladatok mellett nevetünk közösen, vagy akár egy-egy gasztronómiai alapanyag tökéletes és mély megismerése révén utána életünk végéig másként állunk majd a konyhában.

A tészta. Az olíva. Az articsóka. A csicsóka.

Hányfélék lehetnek, és mi mindent lehet velük csinálni? Hogyan dolgozták fel 1800-ban, 1900-ban és ma? Honnan származnak, és hogyan nevelkedtek az évszázadok során? Megannyi izgalmas történet, ahogy azok is, amiket pluszban kapunk Antaltól:

„Egyszer fogtam egy csicsókát, és képzeljétek…”

Gasztronómia

És hogy mit gondolunk a gasztronómiai kínálatunkról?

Sokáig kísérleteztünk a Kárpát-medencei ízekkel, szerettünk volna többet megtudni, többet megmutatni mindenkinek a tágan vett környezetünk ízeit, fogásait, akár történelmi távlatokból is. És ez a terület a mai napig nagyon foglalkoztat minket, mert úgy gondoljuk, az is kíváncsi lehet rá, aki azt hiszi, hogy ez leginkább gulyáslevest és rántott húst jelent, és a különlegességeket a világ más tájain kell keresni.

Mindenhol vannak különlegességek. De az ételek eredetisége rejti ezt a különlegességet, nem a származási ország tőlünk való távolsága.

A cateringben, mint ahogy a workshopjainkon is, sokkal szabadabban szeretnénk kezelni már ezt a kérdést. Volt már, hogy tex-mex ételeket párosítottunk magyar fogásokkal, előszeretettel használjuk a hummuszt, keverjük a ceviche-t.

És miközben kínáljuk, azért elmondjuk, hogyan is volt ez… hogyan került bele az ételbe egyik vagy másik összetevő, hogyan utazott a recept egy fél világot, mire a másik oldalon átalakulva újjászületett.

Ez a szenvedélyünk.

Hasonló cikkek