Miért ennyire trendi a FOOD BOWL, és miért érdemes ilyet kérni a céges rendezvény cateringtől?

Az étkezési trendek jönnek és mennek, ám mindig van köztük néhány olyan, amire érdemes odafigyelni. Ilyen például a nagyvállalatok céges rendezvényeire begyűrűző food bowl őrület, ami egyszerre vonzó a fiatalabb generációs dolgozók szemében, és teremt egy frissességet a már megszokott cateringes fogások tengerébe.

A trend egyébként az éttermek esetében már évek óta jelen van: a poke bowl, mint a hawaii étkezési kultúra része több helyen is kapható országszerte, de népszerűek már az olyan helyek is, ahol sós vagy édes zabkása alapú, csodás bowlokat kínálnak reggelire.

A bowl név ugyanis önmagában csak arra utal, hogy az adott fogás alapanyagait egy tálban, egymás mellé vagy egymásra pakolva szolgáljuk fel. Ez pedig egyáltalán nem jelent újkeletű megközelítést, valahogy mégis egészen friss irányt jelent a bowl food a catering területén. Itt ugyanis a megszokott látványt sok esetben még mindig az ezüstös színű, nagy chaffingek sora jelenti az asztalon, amit – ha ilyet rendelnek tőlünk – igyekszünk sok dekorral és itt-ott elhelyezett, sokkal szemet gyönyörködtetőbb tálalásokkal kiegészíteni.

Ehhez képest egészen más vizuális minőséget jelent egy bowl:

Persze önmagában a szem gyönyörködtetése még kevés. A bowl-nak hatalmas előnye az is, hogy egészséges és friss alapanyagokból áll, és nem is állhat másból: azonnal meglátszik rajta, ha valamelyik alapanyag nem tökéletes. Szemmel átlátható, mit tartalmaznak a bowlok, amik ráadásul gyorsan kézbe vehetőek, és egy villával azonnal el is fogyaszthatóak. Akár több is, egymás után.

Nem kell leülni ehhez, hanem lazán körbesétálva, komótosan lehet kóstolni az ízek kavalkádját, miközben alkalmunk van odasétálni másokhoz, beszélgetni velük, vagyis az üzleti vagy társas kapcsolatok ápolására ez az ételtípus talán mindennél alkalmasabb.

Mi tehát az előnye a bowl-oknak? Kötetlenség, szabadság, frissesség, színek, egészség és kompakt, gyors folyamatok mind a választás, mind a fogyasztás terén. Nem csoda, hogy azok a nagyvállalatok, akik szeretnék, hogy a kollégáik frissítő légkörben, egy újító folyamat részeseinek érezzék magukat, azok a rendezvényeiken ilyen megoldással hozakodnak elő. Networking, jó hangulat.

Szeretnél te is food bowl-okat a rendezvényedre? Keress minket, biztosan megtaláljuk a rátok szabott megoldást:

Az alábbi videón megnézhetitek, milyen bowlokat álmodtunk meg mi rendezvényekre – pontosabban hármat a sok közül. Ha neked is megjött a kedved, keress minket, hogy együtt egy színes, élettel teli rendezvényt hozzunk össze:

MIÉRT VAGYUNK MI MÁSOK?

Megkóstolnád a bowljainkat? Gyere el 2024. május 11-12-én a GOODSPIRIT RUM & COCKTAIL SHOW-ra, ahol food bowl-okat és bégeles szendvicseket adunk majd az éhezőknek.

Fotó: Let It Fly Studio

Hasonló cikkek