A Donaufesten Tóni kakashere-pörköltje beugró kérdés a felvételi interjún

„Ettél már belőle?” – tette fel a kérdést a Büro egyik munkatársa a fesztivál szervezőjének jelentkezőnek. Épp felvételi zajlott a fesztivál szervezői irodájába.

„Miből?” – kérdezte ő.

„Tóni kakashere-pörköltjéből. Fontos, hogy mindenki megkóstolja!”

Ez többé-kevésbé így történt. És hogy miként lett olyan népszerű ez az ételünk, hogy már a felvételin is „tétel” lett belőle? Elmondjuk.

Minden évben kilátogatunk Ulmba, hogy a Duna-menti svábok számára megrendezett Donaufesten etessük-itassuk az összegyűlteket. A sok éves közös munka meg is hozta a gyümölcsét: már ismerősként keresnek minket újra és újra, kiemelve az ételek minőségét, választékosságát, valamint azt az emberséget és korrektséget, ami a szervezők számára egy határokon és kultúrákon átnyúló rendezvény esetében kifejezetten nagyra értékelnek.

Ki ne szeretne olyan vállalkozókkal dolgozni, akik ugyanolyan korrektül járnak el a vendégeiddel, ahogyan te magad is tennéd? Ennél megnyugtatóbb érzés alig van egy ekkora rendezvény esetében.

Azon a vidéken a kakashere és általában a belsőségek nagy része: a német közízléstől távol áll. Éppen ezért nagy szemekkel néznek, amikor látják, hogy a Kelet-Európából érkezők a belsőségekből különféle ételeket főznek. Persze készítünk gulyást, kolbászt, csirkepaprikást és savanyú káposztát is, hiszen minden nemzetiség a saját konyhájának alapelemeit mutatja be, de a kakashere minden évben nagyot megy. Nevetések, hitetlenkedések és tágra nyílt szemek. Aztán a kóstolás. Felejthetetlen.

Idén sincs másként. 10 nap, 10 ország, 1 fesztivál, 2024 július 5-től 14-ig.

A részletes program itt olvasható. Ha szeretnétek egy olyan „katlantónis” élményt, mint annak idején a Művészetek Völgyében – sajnos idén Kapolcson már nem lesz ott Tóni –, akkor gyertek Ulmba, még itt vagyunk.

Ha pedig szeretnétek megtudni, milyen újdonságokkal készült Tóni az utóbbi években, és hogyan reformálja meg a céges cateringet, akkor rendeljétek meg őt a saját cégetekhez, legyen szó kis céges reggeliről vagy sok száz fős rendezvényről. Minden esetben egyedi, az igényehez leginkább illeszkedő cateringet és odafigyelést kapsz.

Hasonló cikkek