Sport • Motiváció • Csapatépítés

#katlantonikulturkonyha #csapatepites #motivacio #umami

Az úgy volt, hogy 2021. nyarán éppen egy megbeszélésről jöttünk be a kertből, amikor elhangzott a kérdés: „De te hogy csinálod, hogy ilyen jól nézel ki?”. Innentől az alábbi párbeszéd zajlott:

– Jaj, hát ez most azért ilyen feltűnő, mert egy hónapja előfizettem egy amerikai edzés programra, ami azt ígérte 30 nap alatt garantált eredményt hoz és ez így igaz, szuper a program! Megosztom veletek szívesen, csináljuk együtt!

– Oh…hát az nem fog menni, mert nem tudunk előbb jönni és aztán meg ott a sok feladat, nem lesz rá idő…

– Dehogynem! Akkor ezt is a munka részévé tesszük! A legfontosabb, hogy mi jól legyünk és nem azon a 10-20-30-40 percen fog múlni. Vágjunk bele!

Néhány nappal később megalakult a KTK Sport Klub – azaz a Katlan Tóni KULTÚRKONYHA Sport Klub, ami azóta is töretlenül működik keddi és csütörtöki napokon munka előtt, az emeleti rendezvénytermünkben. Állandó tagok vannak mostanra, akik nagyon gyorsan megérezték ennek a hatékony edzés programnak az erejét és közösségépítő hatását. Egymást motiváljuk, sokszor egymásért jövünk és így teszünk magunkért is. Lassan kialakultak a szokásaink, lett saját belső FB csoportunk, találtunk egy bemelegítést és egy levezető videót is, amit mindannyian szeretünk.

Mostanra mindannyiunknak megvan a saját helye a teremben, ahol szeret tornázni és mivel a malom harmadik emeletén vannak a fürdőszobás irodák, ezért mindenkinek saját szobája is van, ahol edzés után szeret zuhanyozni, öltözni és felkészülni a napra.

Aki először érkezik, az egy sor dolgot csinál meg, hogy mire a többiek megjönnek már minden készen álljon a tornára. Természetesen a legeslegelső dolog az a kávégép bekapcsolása, hogy felfűtsön mire végzünk az edzéssel. Aztán jön a kazán ellenőrzése, hogy legyen meleg vizünk a zuhanyzáshoz. Mióta ilyen hideg van, és Laura meglepett minket azzal, hogy előre befűtött a szobákban, azóta ez is a része a reggeli előkészületeknek. Bekapcsoljuk a fűtést mindenhol és annyira jó érzés egy kemény edzés után felmenni a szobába és nyugodtan, melegben zuhanyozni….hát, amikor meg nincs meleg víz, akkor az meg nagyon egészséges?.

Végül berendezzük a terepet előre a jógaszőnyegekkel, előkészítjük az eszközöket, súlyzókat, gumiköteleket, bekapcsoljuk a projektort, ami a falra, nagy méretben vetíti ki nekünk az edzést és kezdünk is!

Közben van minden, amit csak el lehet képzelni…küzdelmek, röhögések, szenvedések….de főleg egy tényleg komoly és kemény munka, ami után egész nap jobban érezzük magunkat. Mindenki arról számolt be, hogy sokkal fittebb, nagyobb kedvvel kezdi a napot és valahogy máshogyan van a testében, mint eddig.

Ja, és a „mocskos” kávé? Hát az úgy van, hogy ugye bejövünk reggel korán és már az első perctől arról álmodozunk, hogy amikor befejezzük, akkor a jól megérdemelt jutalmunk az egy finom kávé lesz. Eleinte még nagyon akkurátusan, torna után mindannyian lezuhanyoztunk és aztán frissen érkeztünk a kávégép mellé. Aztán egyszer már annyira nem bírtuk, hogy lementünk csak úgy, tornaruhában, koszosan és ittunk egy kávét. Volt ennek egy varázsa és egyébként is annyira jó beszélgetések tudnak ilyenkor kialakulni.

A következő alkalommal Zsolt a torna kezdetén bemondta, hogy „Na, Orsi?! Torna után egy „mocskos kávé”? ?. Azóta így hívjuk. Ha frissen zuhanyozva megyünk le, ha nem.

#katlantonikulturkonyha #izgalmasansokszinu #hiteles #tartalmas #trendteremto #umami

Hasonló cikkek