Mit jelent a vendéglátásban a hitelesség?

#katlantonievolucioja #vendeglobolkulturkonyha #hiteles

Kicsit azért elcsépelt szó ez a hitelesség. Amikor jól megvizsgáltuk és mögé néztünk, akkor a Katlan Tóni KULTÚRKONYHA berkein belül ezeket a gondolatokat találtuk mögötte:

#hatalmastudas #joizek #szepseg #alazat #csillogoszem #megbizhatsag #minőség #pozitivenergiak #stabilitas #nyugalom #lojalitas #nyiltkommunikacio

És így fordítottuk le magunknak:

ÖNMAGUNKAT ADJUK! GONDOSKODUNK ÉS TÖRŐDÜNK.
ERŐS, JÓL FELÉPÍTETT A HÁTTERÜNK, RENDSZERÜNK.

Szóval mit is jelent a vendéglátásban a hitelesség? Hát mi mást, mint jó ízeket, minőségi alapanyagokat, küldetéshez igazodó ételeket és elkészítési módokat, gondoskodást, odafigyelést, tisztaságot, vendégszeretetet, megbízhatóságot, jó munkaszervezést, tálalást. És ez mind tökéletesen igaz.

Mi viszont túlmentünk ezeken a gondolatokon és megnéztük, hogy mire van MÉG szükség a háttérben, hogy mindezt biztonsággal és stabilan tudjuk nyújtani? Így került szóba még:

  • a RENDSZEREINK STABILITÁSA – ami nélkül nem látnánk, hogy hol tartunk és üzletileg működőképesek, hatékonyak vagyunk-e. Ezek nélkül képtelenség lenne a munkatársaknak stabilitást, nyugodt munkahelyi légkört biztosítani.

  • a CSAPATUNK BELSŐ HANGULATA – valódi egymásra figyelés, nyílt kommunikáció  nélkül lehetetlen hitelesen vendégszeretetet és gondoskodást adni.   Olyan igazán szívből jövőt, ahol sugárzik a csapat hangulata is akaratukon kívül.

  • POZITÍV ENERGIÁK – pozitív hozzáállás, kommunikáció és optimizmus, hit nélkül elég lehetetlen vállalkozás egy szívvel-lélekkel céget működtetni.

Elkötelezettek vagyunk, hogy ezekbe a láthatatlan dolgokba is nagy energiákat tegyünk. Korábban már meséltünk egy kicsit a csapatépítő háttérmunkáinkról és biztos, hogy még fogunk is. A pozitív hozzáállás is megér majd egy-két misét az már biztos…de most az egyik legnagyobb kihívásunk, a stabil rendszerek működtetése terén mesélünk nektek őszintén, megmutatva az utat, amin egyébként ma is járunk és amit manapság nem lehet befejezettnek tekinteni, mert az információ technológia világa folyamatosan változásban van és ezt kihasználnunk alapvető feladatunk.

Sokszor mondjuk azt, hogy mi nem klasszikus módon közelítünk a dolgok felé. Illetve inkább fogalmazzunk úgy, hogy mindent megkérdőjelezünk, újra gondolunk és ha úgy látjuk lehet ezt máshogy is csinálni, mint a megszokott, akkor hajrá! megpróbálkozunk vele. Felvállaljuk azt is, ha nem nekünk való egy út és vissza kell fordulni. De legtöbbször az igazolódik be, hogy a más gondolkodás sokkal előrébb visz és sokkal izgalmasabb is, mintha maradnánk a már jól kitaposott ösvényen. Na, nem mondjuk, ez munkásabb és néha fájdalmasabb is, mert néha bozótvágó késsel kell az úton a pókhálóval benőtt, tüskés bokrokat megbontani?. Mi mégis ezt az utat érezzük magunkénak, ez az, ami önazonos, #hiteles.

A 2020. májusi újranyitás után fénysebességgel változott minden. A cég minden területén – látható és láthatatlan részlegeken – állandóan kihívásokkal néztünk szembe és óriási munkamennyiség zúdult ránk, amit egy nagyon kis, erőforrás hiányos csapatnak kellett kezelnie.

Egyben viszont biztosak voltunk: rendszereket kell építeni és előre kell haladni, mert csak úgy lehet fejlődni és majd egyszer a fejlődési ugrást nem elbukni, ha felkészülünk és már a nulladik ponttól rendszerekben gondolkozunk.

Folytatás következik…

Hasonló cikkek