Kapolcson találkoztunk 15 éve…

#katlantonikulturkonyha #palyabeakoncert #pajtakult #elmenybeszamolo #kollegainktollabol

Mindig mondjuk, hogy mennyire szeretjük a csapatunkat és tele vagyunk #izgalmasansokszinu emberekkel. Így van ez Dominikával is, aki nemrég csatlakozott hozzánk és máris ilyen csodás írást kaptunk tőle a két ünnep közötti Palya Bea koncertünk kapcsán, ahol segített az aznapi teendőkben, illetve akik ott voltak biztosan találkoztak is vele a vendég regisztrációnál.

Fogadjátok szeretettel Ambrus Dominika írását!

Kapolcson találkoztunk 15 éve…Palya Bea klubkoncert a Katlan Tóni KULTÚRKONYHA és  PajtaKult szervezésében

Mikor megtudtam, hogy két ünnep között az étterem meghívott vendége Palya Bea lesz, meggyőződésem volt hogy ott kell lennem. 

Kötődésem hozzá eleinte zenei, aztán írói (elvégeztem az Automatikus írás kurzusát) és végül pedig emberi – egy erős példakép számomra a magyar Női előadók között. 

December 28-át írunk 2021-ben, a karácsonyon már túl vagyunk, de még pár napunk maradt, hogy magunk mögött hagyjuk ezt a küzdelmes évet is. 

Így ha valaki azzal a szándékkal jött el a vacsorakoncertre, hogy újító erőt, tiszta örömöt és nem utolsó sorban reményt kapjon egy békés, meghitt közegben, a legfinomabb ételekkel megfűszerezve, az biztos hogy teli szívvel (és hassal) távozott az este végén. 

Miután regisztráltattuk a kedves vendégeinket, mindenki leült az asztalához elfogyasztani egy jó bort, egy finom sört hogy ráhangolódjon az előadásra. 

Ezután, a már jó érzésben elmerült közönség lassan kezdte elfoglalni a koncert terem székeit, s mi is csatlakoztunk az életre szóló élményhez. 

A malom felső szintjén az ablakok végig meleg fényű fényfüzérekkel vannak kidíszítve, emiatt az egész tér igazi családias hangulatot áraszt magából. 

Egy ehhez hasonló fényfüzér volt Bea derekára is kötve, mintha az épület egyik megelevenedett szobra lett volna és talán nem is állok messze az igazságtól, hiszen az éttermünk tulajdonosával – Tónival – egy 15 éve megrendíthetetlen barátság köti őket össze. 

Be kell vallanom, még soha nem voltam P. Bea koncertjén, így csak sejtésem lehetett az élményről, ámbár tudtam, hogy erőből és ösztönös játékból nem fogok hiányt szenvedni.  Hiszen itt nem csak dalok elénekléséről van szó, hanem a teljen Önnön lényébe nyerhettünk betekintést. 

Dalait örök mosolyával, ösztönös mozdulataival, lehengerlő energiájával, bátorságával és sugárzó tekintetével adta elő. 

Sokszor figyeltem a közönséget, hogy kiből mit vált ki ez az energia, s mindenkiben láttam elmerülést a dallamok között, kis apró mozdulásokat a talpakban, mikor már a táltos dob is előkerült. Aki ott volt, mind érezhette, hogy arra a 70 percre összetartoztunk a zene által. 

A legvégén Bea Tónit is felkérte egy közös énekre, hogy mind a ketten köszönetüket és kölcsönös tiszteletüket mutassák egymás iránt. 

S ha ez nem lett volna elég, a vendégekre várt még a mesés terülj-terülj asztalkám a Kárpát-medence ízeiből, szintén ösztönös ősi érzésekkel megfűszerezve, hogy sose feledjük a bennünk rejlő erőt, hogy mindig tartozunk valahová. 

Én, ha pár órára is, de tartoztam egy feledhetetlen élményhez, egy családhoz, egy dalhoz, egy ízhez, egy érzéshez, ami örökre itt fog élni bennem. 

– Ambrus Dominika –

Dominika! Nagyon köszönjük és alig várjuk a következő írásodat!❤️

Hasonló cikkek