2024. március 15.
FORRADALMI SZENDVICSEI

Milyen lenne ma Petőfi Sándor kedvenc szendvicse? Na és mi van Arany Jánossal? Volt-e vegetáriánus forradalmár? Neki mi ízlene?

2024. március 15-ére otthon elkészíthető finomságokat ajánlunk nektek Novotny Antal segítségével. Forradalmárjaink kedvenceit dolgozzuk fel modern köntösben, és tesszük közzé a receptet, hogy bárki eljuthasson a gyomrán keresztül nagy költőink vágyaiig.

A szendvicseket bägelben álmodtuk meg, ami elsőre talán koridegennek tűnik, de azért gondoljuk meg, hogy a buci lengyel-zsidó gyökerei jól egybevágnak azzal, hogy az 1848-as forradalomban ez a két nemzetiség is bőven kivette a részét.

 

Petrovics b@GEL

Petőfi Sándorról tudjuk, hogy kifejezetten rajongott a füstölt szárazkolbászért. Nem is csoda: édesapja mészárosmester volt. 

A feladat nem volt kevesebb, mint egy trendi bägelt készíteni ebből a fő alapanyagból.

Mi egy rilettet készítettünk kolbászból, ami lággyá, és kezelhetővé tette a szendvicset. Persze kellett mellég valami finom krémesség, így egy remuládot is megálmodtunk. A ropogós érzésért tettünk bele házi roppanós hagymát, mellé fermentált hagymát és bébispenótot is. 

Ha érdekel a recept, töltsd le, és készítsd el otthon a forradalom évfordulóján.

Arany B@gel

Arany János kedvence a csirkepaprikás volt, túrós csuszával.  De vajon hogy lesz ebből az ételből modern szendvics? 

A csirkepaprikást jó sűrű lével készítettük el, és utólag tettük mellé a tejfölt, majd az egészet turmixba – pontosabban mi thermomixbe – tettük. Ebből, mint fő alapanyagból így egy rilettet készítettünk, és minden e mellé jött kiegészítésként.

Rukkolát, savanyú uborkát és aszalt paradicsomot tettünk mellé, valamint juhtúró falatkákkal vittük be a képbe a túrós csusza élményét.

Ha érdekel a recept, töltsd le, és készítsd el otthon a forradalom évfordulóján.

Bajza b@gel

Bajza József inkább a tollával, semmit a fegyverrel harcolt, ennek ellenére őt is üldözték a forradalom leverése után. Kedvence a mindenféle zöldség és gyümölcs volt, sőt, szinte csak azt evett.

Ebből álmodtuk meg ezt a bägelt, amiben salátalevél, házi hummusz, gyöngyhagyma, római kömény, pirított tökmag, sós csalánpesztó viszi a prímet, egymással versengve.

Gondolod, hogy nehéz megalkotni? Mi nem gondoljuk. Ha érdekel a recept, töltsd le, és készítsd el otthon a forradalom évfordulóján.

KICSODA NOVOTNY ANTAL?

A NOVO Kultúrkonyha tulajdonosa sokak számára Katlan Tóni néven ismert. Csaknem három évtizedes szakmai múltja során mindig a magas minőséget és a mindennapi gasztronómiába csavart kulturális élvezeteket részesítette előnyben.

Ha szeretnéd, hogy a te cégednél is ő felügyelje az ételek elkészültét, vagy álmodjon meg fogásokat, keresd a NOVO Cateringet: